Vores historie

SeniorCentret Sct. Joseph har en lang tradition for nærvær og en mangfoldighed af fællesskaber, der gør os til et unikt tilbud til seniorer i København og på Frederiksberg.

Vores forening har eksisteret i mere end 40 år og har i dag ca 700 medlemmer samt knap 50 frivillige – og vi har altid plads til flere! Derudover finder mange foreninger og netværk rum til netop deres fællesskab og aktiviteter i vores lyse rammer.

 Vi har siden 2008 holdt til i det tidligere Sct Josephs Hospital i Griffenfeldsgade – en historisk bygning i nygotisk stil med en skøn, grøn atriumgård og adgang til den smukke hospitalskirke, Klærkesalen, der nu bruges til møder, undervisning, konferencer og andre arrangementer.

Vi råder over en hel etage med køkken, spisestue, motionsrum, opholdsrum, kreative værksteder og kontorer – alle med store, flotte vinduespartier, som gør rummene lyse og rare at opholde sig i.

Bygningen blev opført i slutningen af 1800-tallet af den respekterede katolske nonneorden Sct.Joseph Søstrene, og mange københavnere, herunder en stor del af vores medlemmer, har eller er født på hospitalet, der lukkede ved årtusindskiftet.

På den baggrund er det naturligt for os at videreføre stedets ånd og oprindelige formål om at være et sted for medmenneskelighed og hjælp til borgerne i hverdagen.

Det gør vi ved at byde alle seniorer, der har tid og lyst til at være del af vores forening, velkommen til at deltage i vores fællesskab og aktiviteter – ligesom de selv kan hjælpe andre ved at blive en af vores uundværlige frivillige.

Vores partnerskab med Københavns Kommune og §79 støtte fra Frederiksberg Kommune er grundlaget for SeniorCentret Sct. Joseph. Vores vedtægter forklarer, hvordan centret ledes og fungerer i det daglige. Du kan læse både vores partneskabsaftale og vores vedtægter mv. nedenfor.

Læs mere om vores:

Venskabsklubber

Vedtægter

Medlemsråd

GDPR

Bestyrelse